Prezentarea generală - galconstantasud.ro
Vineri, 26-04-2024 11:08:26

Prezentarea generală

Prezentare Generala

Parteneriatul public-privat GAL Constanța Sud este situat în spațiul eligibil LEADER România, în regiunea de dezvoltare Sud-Est a României, zona de sud a Județului Constanța, pe un teritoriu omogen, dispersat pe o suprafață de 779,48 km2 cu o populație de 29.630 locuitori, constituit din 8 unități administrativ-teritorialeLocalitatile teritoriului GAL CONSTANTA SUD – ce au in componenta totala 27 de sate - sunt:

  • Orasul Negru Voda, care are in componenta si satele DarabaniValcele si Graniceru
  • Comuna Agigea, cu resedinta de comuna Agigea si sate apartinatoare Lazu, Sanatoriul Agigea, Statiunea Zoologica si Marina Agigea
  • Comuna Chirnogeni, cu resedinta de comuna Chirnogeni si sate apartinatoare Credinta si Plopeni
  • Comuna Comana, cu resedinta de comuna Comana si sate apartinatoare Pelinu si Tataru
  • Comuna Baraganu cu resedinta de comuna Baraganu si sat apartinator Lanurile
  • Comuna Topraisar, cu resedinta de comuna Topraisar si sate apartinatoare MovilitaBiruintaPotarnichea
  • Comuna Amzacea, cu resedinta de comuna Amzacea si sate apartinatoare Casicea si General Scarisoreanu
  • Comuna Mereni, cu resedinta de comuna Mereni si sate apartinatoare OsmanceaCiobanita si Miristea

Populatia de pe teritoriul GAL-ului este multietnica, convietuind impreuna romani, turci, romi, tatari, greci, armeni, rusi lipoveni si alte nationalitati. Religiile cele mai raspandite sunt crestin-ortodoxa si musulmana. Religiile penticostala, romano-catolica, adventista de ziua a 7-a, baptista, greco-catolica, reformata, unita, evanghelice si ortodoxe de rit vechi sunt, de asemenea, reprezentate.

Agigea se invecineaza si cu Canalul Dunare-Marea Neagra care desparte comuna localitatile componente: Agigea si Lazu. Canalul navigabil Dunăre - Marea Neagră, construit între 1975 şi 1984, leagă porturile Cernavodă de pe Dunăre şi Medgidia de la Marea Neagră, scurtând drumul spre portul Constanţa cu aproximativ 400km. Canalul este parte componentă a importantei căi navigabile europene dintre Marea Neagră şi Marea Nordului (prin Canalul Rin – Main - Dunăre) între porturile Constanţa şi Rotterdam.

In apropierea teritoriului GAL Constanta Sud se afla Aeroportul International Mihail Kogalniceanu, la 37 km de Agigea - care se situeaza totodata la 13 km distanta de aeroportul utilitar Tuzla a care a fost redeschis traficului civil în 2003.

Despre celelalte Programe desfăşurate sub egida Uniunii Europene în România, vă invităm să vizitaţi pagina de web a

Centrului de Informare al Comisiei Europene în România

Avertisment

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României!

Toate informațiile, privind Programul Național de Dezvoltare Rurală, furnizate în această pagină sunt distribuite GRATUIT și nu sunt destinate comercializării!

Anunt

Beneficiarii vor folosi baza de date cu preturi de referinta. Mai multe informatii pe siteul www.afir.info la informatii utile.